28 maj 2006

Helgskönt

Diamond-schalen har vuxit ur de kort stickorna och har fått gå över på en 60 cm rundsticka, mina Hakk-lappar växer i antal och själv har jag städat bland garner och tyger så det eventuellt går lättare att hitta!

26 maj 2006

Skata

Det satt en skata i trädet utanför mitt fönster och höll på att äta upp en smågågel!! Jag tyckte att "så får han väl inte göra", jag visste inte att skator var rovdjur på det sättet! Sen funderade jag vidare... hade det varit en rovfågel hade jag tyckt att det var fantastiskt att han satt utanför mitt fönster så jag kunde studera den bra. Tänk vad olika jag reagerar på grund av vilket djur som är inblandat!

Hmm.....

...det verkar som om jag har gjort en massa under min tystnad!
Läs o njut!

Diamond knit schawl


Jag har några i min närhet som har haft problem med denna schal.
Lagom utmaning att prova själv..... och få det att fungera.... och det gjorde det.
Inte för att jag hade tänkt att göra denna schal, men jag kan ju inte bara repa upp det jag gjort, dessutom var det ganska kul.
Så det är väl bara att sälla den till allt annat som ligger och vill bli färdigt!!

Konstrundan

Konstrundan runt Omberg är en trevlig upplevelse. Då jag är mycket selektiv i mitt tittande så blev det Östergötlands Ullspinneri och Hamnmagasinet i Hästholmen.
Ullspinneriet var fullt med folk, men jag lyckades hitta fram till garnhyllan och "la beslag" på fyra härvor, mössa?, vantar?, schal?, halsduk?.....
I hamnmagasinet träffade jag en bekant från vävkursen som satt och spann, hon spann av hundhår. Det lär ge ett väldigt varmt och slitstarkt garn.
En av de som sålde saker i hamnmagasinet föder upp angorakaniner. Angoragarn är ju så MJUKT och gosigt! Det blev en blå-lila härva att använda till en mössa till mitt frusna huvud.


Silkeschalar



Ja, ni läste rätt, det är pluralis.
Det är inte bara den rödlila som är färdigstickat.
Jag har även vävt en nu i vår.

Äventyr

Jag och min vita schal har varit på äventyr. Vi tog tåget och åkte till Lundakarnevalen.
Det var inte bara spex, revyer, film och många andra uppträdanden utan också "småprylar". Muggar gillar jag (jag har några stycken på hyllor i köket) sen blev jag ombedd att sy en "karnevals-klänning" av det tyg som såldes med karnevalsmönstret på. Då jag av en viss person är lättövertalad så skall jag göra en karnevalsklänning :-)

I-Cord

Vad tycker ni om min sköldpadda?

Vävda alster

Som jag tidigare har nämn är min vävkurs slut och nu har jag fått hem de sista alstren.
En löpare i halm, en smal grön-vit löpare i plattväv, en blå-svart väv (med papperssnöre som inslag) som skall bli en väska och en väv i piasava i lagom längder till grytunderlägg.


Boråsresa



Vernissage och visning av Britt-Marie Christofferssons utställning "Stickning- Ett hantverk att utveckla". Underbara mönster, tänk att man kan bli så fångad av provlappar! Vackra och tänkvärda plagg i teknikerna.
Sen hann vi med ett besök på Vävkompaniet! En liten affär med mycket innehåll. Jag föll för blått linsnöre som skall bli grytunderlägg och grytlapp i samma produkt. Sen hade dom ett reflexgarn som jag inte kunde undvara. Användningsområde...?? Sticka i vantar så man syns, eventuellt applicera på kläder.... kan nog komma på fler ideer tror jag.

13 maj 2006

Hakka


Jag är med i en HAKKAlong!
Nu undrar ni vad det har i min handarbetsblogg att göra?
Hakka är norska och det är krokvirkning eller tunisisk virkning som det också kallas.
Vi skall göra 52 lappar med 52 olika hakk-mönster och för att få lite spänning så får vi bara mönster till fyra lappar i taget (och per månad) och dessutom inga nya förrän lapparna är gjorda och redovisade på hakkalongen. Dessa lappar skall sedan sättas ihop till ett täcke. Jag har varit så fantsifull så jag har valt färgerna grått, grått, mörk grått o lite vitt. Lapparna på bilden är lapp nummer 9 till 12, nu väntar jag på mina mönster för maj månad.

Lite diverse


Jag var i Stockholm i torsdags och på vägen mot centralen "råkade" jag gå förbi Nysta och där var det två nystan som ropade på mig!

Undrar vad dom vill bli?

På hemresan, som gick med tåg, hann jag sticka nån decimeter på min vita schal. Tunnt garn och "för tjocka" stickor är lite besvärligt tycker jag!

08 maj 2006

TRÄLUST

Så heter en utställning på Hemslöjden i Linköping som eleverna på Lunnevads slöjd och hantverkslinje har gjort. Jag blir imponerad över vad det går att göra av trä! Det verkar vara lika roligt att jobba i trä som med garn! Den är sevärd.

06 maj 2006

Vävning i det vackra vädret

Jag har varit och kämpat med en väv som inte ville vara snäll mot mig idag! Men jag tror att jag överlistade den till slut! Nu skall jag ut i det vackra vädret och smutsa ner mina fingrar och knän.

05 maj 2006

Åbacka kafé

I det vackra vädret var vi några från Linköping Knitters som samlades på Åbacka kafé och satt ute i solen o stickade.
Jag kryddade med årets första glass utomhus!

Sista gången


I går var sista gången på min vävkurs för denna terminen. Jag har förmånen att få fortsätta en termin till om allt blir som det är planerat.
Inte för att allt är färdigvävt eller helt nertaget ännu.... men det kommer.
Jag ville gå på vävkurs för att lära mig att väva, för att lära mig tekniken helt enkelt, sen visade det sig att när man väver så blir det en massa vävda grejer av de. Jag hade inte riktigt tänkt i dom banorna. Så jag har vävt en linnehandduk i våffelväv, en liten trasmatta, en linschal, en silkeschal, en väv med halm och en väv med piassava. Många tekniker och många material, mycket kul. Nu ser jag fram mot höstens nya utmaningar.

Bilden visar halmväven klar, men inte nertagen

03 maj 2006

På gång.


Nu skall man inte tro att jag inte har att göra! En vit ylleschal i Mora-garn och mönster från Hemslöjden.








Vantarna är snart klara, bara en tumme kvar. Lite senare än jag hade tänkt men det fungerar det med.

En silkeschal kan vara skön att ha.....när den blir färdig!

Lite färdigt




Så blev då klänningen klar i tid och har godkänts och använts av hon som skulle ha den





Min blåa halsduk o mössa har även blivit klara, dock inte blockade ännu, men det är ju inte aktuellt att använda det ännu på ett tag!







Jag har fått hjälpa till att ta hand om lite garn från en husrensning, mycket "syntetmohair" men ett o annat ullgarns-nystan också. Några härvor bomullsgarn som kan vara bra att göra grytlappar av.