03 maj 2008

Sock-race, del 1

Det finns tre par sockar som tävlar om att bli färdiga först:

Nummer ett är aprilsockarna.

Då det var ett mönster med många maskor (76m) i skaftet så blev det ett litet tunnare garn o stickor nr 2. Det fanns inte trästickor att tillgå så det blev gamla stålstickor. Känns väldigt gedigna att sticka med, men sockorna får allt skaffa hem Leukosilk så stickerskan kan tejpa vänster pekfinger så det inte blir skuret sprickor i fingret.Bilden ser ut att vara taget ur en gammal beskrivning från...... nån gång förr.

Nummer två är majsockarna:

Ligger lite på efterkant, men, men,....


Det är ett opalgarn från samlingarna.

Nummer tre är en liten uppstickare:

Ett par sockar utan mönster, bara vanlig resår i skaftet och ännu inget mer. Garnet är Austerman Step, det där med Aloe Vera i, för att fötterna skall må bra. Detta par har dessutom lagt beslag på den fina garnhållaren.


Jag undrar vilka sockar som kommer att vinna. Nummer tre ligger ju lite på förkant, nummer två har en del att hämta in men nummer ett tror jag har ett svår tid framöver, med stålstickor som är hårda mot fingrarna.


Fortsättning följer.

3 kommentarer:

Ingalill sa...

Underbar färg på Step-garnet. Vilket färgnummer är det?

Gillar Step väldigt mycket men vill gärna se de olika färgerna uppstickade innan jag köper mera till alla våra torra händer härhemma.

Fröken Fräken sa...

Ajaj, visst är det dumt med vassa stickor. Men kolla in hur den här kvinnan håller sin stickning/sitt garn: http://www.knittinghelp.com/apps/flash/video_player/play/123/1
Då nöter man ju på själva "trampdynan" på fingret istället. Gör inte lika ont.

Stick-kine sa...

Kul med många projekt på gång! Var har du hittat garnhållaren? Verkar jättepraktisk. Håller på med aprilsockorna, bestämt garn till majdito (Opal) men stickar mest på KAL-sjalen! Hälsningar och trevlig helg!