28 januari 2007

En vanlig(?) vecka.

En sån där vecka då man knappt minns vad man har gjort...
..jo det förståss, varit och vävt på mitt tveed-tyg som skall bli en kjol när det är klart, sen blev det mer vävt när det var vävkursdag också.
Så har jag börjat om på denna mössan (det är ju många maskor som behöver bli stickade flera gånger, ELLER så var det rent kasst så att den hade blivit för liten) Det är ett alpackagarn köpt på Garnkompagniet i Köpenhamn.
Det känns som att sticka med ett garn gjort av ängsull, lika mjukt, glansigt...

Så har vi mitt senaste påhitt.Jag skall väva ett band, vad det skall vara till får ni se sen...... Jag fick hjälp med att dra på varpen igår, samtidigt som jag lånade bandvävstolen. Det blev en sen kväll innan jag hade fått det att fungera. I morse vaknade jag o hade ont i höger underarm, till slut insåg jag att det var träningsvärk efter att ha vävt på bandet!

Det behövs ju lite mat också, jag hittade detta recept och provade. Det gick fint tills jag skulle röra runt i kastrullen innan det var dags att servera. Då hittade jag något konstigt i såsen, det såg ut som schampinjoner eller var det något vidbränt, för det var väl inte osten som inte hade smält???? Så sa min man så där snällt... du, det är ju bönorna som du har lagt i! Senil light??

3 kommentarer:

Inger sa...

Det var inget smalt band du ska väva.Ska bli spännande att se vad du ska ha det till.

E sa...

;-)))

Tack för sällskapet!

Strumpstickan sa...

Köpenhamn är kul!